DESIGN EXTENT

Canari House – żółty w natarciu

SHARE
, / 765 0
Canari House – żółty w natarciu

Przedsiębiorcza młoda para z Montrealu zdecydowała się na remont budynku, podczas którego wyodrębniono przestrzeń mieszkalną dla małżeństwa oraz znajdujący się na parterze – lokal na wynajem. Z racji intensywnych kolorów wykorzystanych przy aranżacji klatki schodowej oraz innych pomieszczeń – projekt nazwano Canari House.

Istniejącą cześć domu, która pochodzi z lat 30-tych ubiegłego wieku, odrestaurowano od strony ulicy i dobudowano do niej garaż, który mieści odkryty taras na dachu. Dla zapewnienia prywatności garaż został zwieńczony drewnianą konstrukcją, której nieregularny kształt stanowi kontrast dla prostego narożnika budynku.

Duże okna z widokiem na ogród, umieszczone od strony północnej budynku, doprowadzają naturalne światło do klatki schodowej, podkreślając jej intensywne kolory. W projekcie Canari House to właśnie schody i ich zabudowa stanowią najważniejszy element wewnętrznej kompozycji.

W kontraście do intensywnej żółci wykorzystano kolor czarny, którym oznaczono wszystkie ciągi komunikacyjne. Barwne akcenty w łazienkach, w kolorze pomarańczowym i niebieskim, wprowadzają energię do tych zamkniętych pomieszczeń i uzupełniają kompozycję graficzną projektu.

Projekt Canari House:

1_canari_house-naturehumaine_designextent 2_canari_house-naturehumaine_designextent 3_canari_house-naturehumaine_designextent 4_canari_house-naturehumaine_designextent 5_canari_house-naturehumaine_designextent 6_canari_house-naturehumaine_designextent 7_canari_house-naturehumaine_designextent 8_canari_house-naturehumaine_designextent 9_canari_house-naturehumaine_designextent 10_canari_house-naturehumaine_designextent 11_canari_house-naturehumaine_designextent 12_canari_house-naturehumaine_designextent 13_canari_house-naturehumaine_designextent 14_canari_house-naturehumaine_designextent 15_canari_house-naturehumaine_designextent 16_canari_house-naturehumaine_designextent 17_canari_house-naturehumaine_designextent 18_canari_house-naturehumaine_designextent 19_canari_house-naturehumaine_designextent 20_canari_house-naturehumaine_designextent 21_canari_house-naturehumaine_designextent 22_canari_house-naturehumaine_designextent 23_canari_house-naturehumaine_designextent

Informacje:

Architekci: NatureHumaine
Nazwa Projektu: Canari House
Lokalizacja: Montreal, Kanada
Realizacja: 2016
Zdjęcia: Adrien Williams
Źródło: naturehumaine.com

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie bedzie opublikowany.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

PASSWORD RESET

LOG IN